RENDEZVÉNYEK

 1. Lakossági kampány: A projekt keretében elsőként Debrecenben valósult meg 09.14-én. Az elkövetkezendő időszakban Szolnokon és Nyíregyházán tervezzük még eme rendezvényünket megvalósítani. Célja egységesen mind a három rendezvénynek, hogy az emberekkel megismertessük a  projekt célkitűzését:  az egyének szemléltetés tudatformálása, és az életminőség javítása, az értékteremtés, a figyelem felhívás az egészség megőrzéséhez, egészségesebb életvitel kialakításához, ezáltal növelve az egyén és a nyertes pályázat eredményességét.

 

 1. Sajtónyilvános megnyitó: A projekt keretében a legelső rendezvényünk egy sajtónyilvános megnyitó volt Létavértesen 2018.07.14-én. A megnyitó célja: A pályázat ismertetése, a sajtónyilvánosság biztosítása.

 

 

 1. Települési egészségnap: A projekt keretében már három településen sikerült megvalósítani a programot. Létavértesen 2018.07.14-én, Anarcson 2018.07.20-án és Tiszafüreden 2018.07.27-én. Célja egységesen eme elnevezésű programjainknak a lakosság egészséges életmódra nevelése, egészségtudatos, szemléletformáló nevelés elterjesztése, valamint az egyének testi-lelki-szellemi állapotának, egészségvédelmének és egészségfejlesztésének tudatosítása.

 

 1. Szív napja: A projekt keretében eddig két településen sikerült megvalósítani a programot. Létavértesen 2018.09.28-án és Abádszalókon 2020.09.17-én. A rendezvények célja: A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni – több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást – hitelesen, megalapozottan, közérthetően.

 

 

 1. Egészséges munkahely: A projekt kertében már három településen sikerült megvalósítani eme programunkat. Létavértesen 2018.08.02-án, Hajdúszováton 2018.11.23-án és Tiszalök településén 2019.02.15-én. A rendezvények célja: az értékteremtés, a figyelem ráirányítása „Az egészséges munkavállaló érték” szemléletre, továbbá olyan jó példák bemutatása, melyek hozzájárulnak a munkavállalók egészségének megőrzéséhez, egészségesebb életvitelük kialakításához, ezáltal növelve az egyén és a cég eredményességét.
 2. Egészségre fel!: A projekt keretében három településen sikerült megvalósítanunk eme programunkat. Hosszúpályiban 2018.09.14-én, Bagamérban 2019.07.27-én és Sárrétudvariban 2020.09.19-én. A rendezvények célja, hogy felhívjuk célcsoportjaink figyelmét a rendszeres testmozgás fontosságára. Különösen aggasztó, hogy nagyon magas azoknak az aránya, akik egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mértékben végeznek testmozgást. A megfelelő testmozgás végzése (ajánlás szerint: legalább 30 percnyi mérsékelt testmozgás legalább hetente 5-ször) számos betegség kialakulásának kockázatát csökkentheti, illetve már kialakult betegségek esetében is jelentősen hozzájárulhat a felépüléshez. Fontos célunk még, hogy a felnövő generációba „bele” neveljük, hogy magától értetődő legyen a tény, hogy mozogni kell.

 

 1. Ép testben ép lélek: A projekt keretében három településen sikerült megvalósítanunk eme programunkat. Dombrádon 2018.12.07-én, Hajdúhadházon 2019.02.01-én és Kuncsorba településen 2020.09.18-án. A rendezvények célja, hogy felhívjuk a megjelentek figyelmét a rendszeres testmozgás fontosságára. Hogy csak ép testben lehet ép lélek! Hogy egészséges legyen a testünk azért mi magunk tehetünk a legtöbbet! Szeretnénk megértetni célcsoportjainkkal, hogy A fizikai aktivitásnak kettős előnye van: egyrészt a fizikai egészség fejlesztése révén ellensúlyozza a mentális problémák okozta testi bajokat, beleértve a kardiovaszkuláris rizikót vagy éppen az elhízást; másrészt javulást okoz a mentális tünetekben is, amelyek közül az egyik leggyakrabban vizsgált a depresszió és a depresszív tünetek. A testedzés terápiás hatása az alkoholabúzus és a szorongásos zavarok kezelésében is hatékonynak mutatkozik.

 

 1. Karácsonyi sporgála: A projekt keretében Létavértesen 2018.12.15-én sikerült megvalósítani eme programunkat. Célunk volt: Részvétel a szabadidős, diák- és versenysportban, sportágválasztás, a kiválasztás és utánpótlás-nevelés elősegítése révén olyan képességek és készségek kialakítása, amelyek élethosszig tartó rendszeres fizikai aktivitást eredményeznek.

 Személyiségfejlesztés, szociális és érzelmi képességek fejlesztése, erősítése (siker és kudarc, győzelem és vereség feldolgozása, szociális kapcsolatrendszer fejlesztése, alkalmazkodás, konfliktuskezelés, a csapathoz tartozás érzelmei, az együvé tartozás erősítése; testtudat).

  Preventív és egészségtudatos szokások fejlesztése (mozgásszükséglet-kielégítés szokásai, egészségkárosító motoros tevékenység tudatos elkerülése, egészséges életvitel szükségleteivel kapcsolatos értékek és szokások, sporttevékenységgel kapcsolatos egészségügyi szokások) kialakítása.

 

 

 

 

 

 

 

 1. Szűrő nap- vigyázz magadra!: A projekt keretében két településen sikerült megvalósítanunk eme programunkat. Létavértesen 2019.01.23-án és Tiszaörs nevű településen 2019.04,05-én. A szűrőnapok célját a lakosság egészséges életmódra nevelésére, egészségtudatos, szemléletformáló nevelés elterjesztésére, valamint az egyének testi-lelki-szellemi állapotának, egészségvédelmének és egészségfejlesztésének tudatosításában határoztuk meg. A rendezvények során lehetőséget biztosítunk különféle állapotfelmérések elvégzésére, ezekhez kapcsolódóan személyre szabott orvosi tanácsadásra a konzorciumi partnerek együttműködésével.

 

 1. Egészségfejlesztés takarékosan olcsón: A projekt keretében két településen sikerült megvalósítanunk eme programunkat. Nagyivánban 2019.04.05-én és Tiszacsege nevű településen 2020.09.15-én. A rendezvény célja: Az egészséges táplálkozás több mint a kalóriák fogyasztása, többet jelent az élelmiszerek minőségi és mennyiségi csoportosításánál, s a lakosság számára is több ennél. Ízek, örömforrás, idő, egészség stb. Ezért fontos feladat, és egyben szakmai kihívás a hamis információk, a tévhitek cáfolása, az egészséges táplálkozás egyszerű, gyakorlatban alkalmazható praktikáinak megtanítása, hogy az egészséges ételről a finom, laktató, gyorsan és olcsón elkészíthető jelző jusson a fogyasztó eszébe. A program további célja, az értékteremtés, a figyelem ráirányítása „Az egészség mint érték” szemléletre, továbbá olyan jó példák bemutatása, melyek hozzájárulnak a lakosság egészségének megőrzéséhez, olcsóbb egészségesebb életvitelük kialakításához, ezáltal növelve az egyén és a közösség eredményességét.

 

 1. Húsvéti sportnap: A projekt keretében Esztár nevű településen 2019.04.18-án sikerült megvalósítani rendezvényünket. A program célja: Részvétel a szabadidős, diák- és versenysportban, sportágválasztás, a kiválasztás és utánpótlás-nevelés elősegítése révén olyan képességek és készségek kialakítása, amelyek élethosszig tartó rendszeres fizikai aktivitást eredményeznek.

   Személyiségfejlesztés, szociális és érzelmi képességek fejlesztése, erősítése (siker és kudarc, győzelem és vereség feldolgozása, szociális kapcsolatrendszer fejlesztése, alkalmazkodás, konfliktuskezelés, a csapathoz tartozás érzelmei, az együvé tartozás erősítése; testtudat).

   Preventív és egészségtudatos szokások fejlesztése (mozgásszükséglet-kielégítés szokásai, egészségkárosító motoros tevékenység tudatos elkerülése, egészséges életvitel szükségleteivel kapcsolatos értékek és szokások, sporttevékenységgel kapcsolatos egészségügyi szokások) kialakítása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Terápiás állatok napja: A projekt keretében Létavértesen 2019.04.30-án sikerült megvalósítani rendezvényünket. A program célja, hogy bemutassuk célcsoportjainknak a terápiás állatok jelentőségét, mint például a rohamjelző kutyák szerepét. Mi a teendője egy átlagembernek, ha hasonló esettel találkozik illetve ha valakinek hasonló betegsége van, hogyan tud vagy kitől tud segítséget kérni, hogy ilyen állat kerüljön a mindennapi életébe. Ezeknek az állatoknak elsősorban a váratlanul bekövetkező rohamok vagy rohamszerű állapotok előrejelzése a feladatuk, illetve a roham közbeni segítségnyújtás, segítségkérés. Különböző bemutatók keretében tárjuk az emberek elé eme állatok fontosságát.

 

 1. Egészség a konyhában: A projekt keretében Hosszúpályiban 2020.09.09-én sikerült megvalósítani rendezvényünket. A program célja, hogy felnyissuk az emberek szemét, hogy a megfelelő táplálkozás hatása az egészségre a születéstől az idős korig vitathatatlan az optimális fejlődés, a testi-lelki egészség, a jó szellemi, és fizikai teljesítőképesség megőrzése szempontjából, hiánya számos kockázatot rejt magában.

Az egészséges táplálkozás több mint a kalóriák fogyasztása, többet jelent az élelmiszerek minőségi és mennyiségi csoportosításánál, s a lakosság számára is több ennél. Ízek, örömforrás, idő, egészség stb. Ezért fontos feladat, és egyben szakmai kihívás a hamis információk, a tévhitek cáfolása, az egészséges táplálkozás egyszerű, gyakorlatban alkalmazható praktikáinak megtanítása, hogy az egészséges ételről a finom, laktató, gyorsan elkészíthető jelző jusson a fogyasztó eszébe. A program további célja: az értékteremtés, a figyelem ráirányítása „Az egészség mint érték” szemléletre, továbbá olyan jó példák bemutatása, melyek hozzájárulnak a lakosság egészségének megőrzéséhez, egészségesebb életvitelük kialakításához, ezáltal növelve az egyén és a közösség eredményességét.

 

 

 1. Szertelenül:A projekt keretében Hajdúdorogon 2020.09.25-én sikerült megvalósítani rendezvényünket. Az ingerkereső személyek az élet minden területén keresik a kihívásokat, a kalandokat. Ezeknek az embereknek több ingerre van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat, és hogy optimálisan tudjanak teljesíteni egy feladathelyzetben. Sajnos az ilyen emberek hamarabb nyúlnak drogokhoz.

Célunk az a rendezvényeken, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy a sport (főleg az extrém sportok) képes ezt a fajta emberi ingert kielégíteni. A drog társadalmi probléma, nem csak orvosi. Magyarországon már a hetvenes évek közepén felbukkant és a nyolcvanas évek közepére súlyossá vált. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ártalomcsökkentő programokat valósítsunk meg, és megfelelő információkat adjunk. A fiatalok és középkorúak körében legelterjettebb a különböző drogok fogyasztása. Leghamarabb különböző szórakozóhelyeken juthatnak hozzá az emberek. Szeretnénk  felhívni az emberek figyelmét, hogy szerek nélkül is jól tudja érezni magát az ember. Az „ingerkereső személyek” pedig különféle sportok űzése alkalmával is kielégíthetik e fajta vágyaikat.

 

 

 

 1. A járvány első hulláma alatt megvalósított programjaink:
 • Sport és egészség kapcsolata minden korosztálynál. Létavértes 2020.07.01. A program célja:  nehéz időszakban az idősek segítése, tanácsadása. A vírushelyzeti intézkedések ismertetése főleg idősebb korosztálynál. Az egészséges életmód széleskörű népszerűsítése, illetve annak tudatosítása, hogy a mozgás igen fontos tényező minden korosztálynál – a szabályok betartásával -, még eme nehéz időszakban is.
 • Csomagosztás rászorulóknak a Covid-19 járvány és veszélyhelyzet idején. Létavértes 2020.05.12. A program célja: sajnos nem csak a gazdaságot de az emberek mindennapjait is igen megváltoztatta ez a helyzet. Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy milyen nehézségekbe ütközünk a hétköznapi rutin során. Legyen szó a kijárási korlátozásokról, maszk használatáról, vagy akár egy hétköznapi bevásárlásról is. Munkatársaimmal úgy gondoltuk, a környezetünkben élő rászorulókon szeretnénk segíteni a járvány idején. Ebben az esetben rászorulókon azokat a lakosokat értjük akik elvesztették munkahelyüket, illetve a bevásárlás során nehézségekbe ütköznek, de talán mondhatjuk, hogy egy ilyen helyzetben szinte mindenki az. Úgy gondoltuk, hogy talán a legnagyobb segítség az, ha ajándékcsomagot osztunk. A 350 db csomag alapvető élelmiszereket, a fertőtlenítéshez használatos vegyi anyagokat, tollakat, hűtőmágneseket és két kiadványt tartalmazott, „Az egészséges életmód receptkönyve” és „Az egészséges életmód és a sport kapcsolata” címmel.

 

 

A leírás – a programok megvalósulásával párhuzamban – folyamatosan bővül.

Skip to content